Čokoládový dort s mandlemi a šlehačkou
95 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 230gramůCukr moučkový
- 150gramůČokoláda hořká
- 280gramůMandle
- 120gramůMouka pšeničná hrubá
- 8kusůVaječný bílek slepičí
- 500mililitrůSmetana čerstvá ke šlehání
- 150gramůPoleva čokoládová
- Na formu
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
906 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
49 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
8 g
Cukr
66 g
Postup přípravy
- 1Máslo utřeme se žloutky a cukrem, přidáme změklou čokoládu, poté zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhané mandle a mouku. Těsto rozetřeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme v rozehřáté troubě cca 60 minut. Hotový dort necháme vychladnout, dvakrát překrojíme, naplníme ušlehanou, oslazenou smetanou, přelijeme čokoládovou polevou a necháme oschnout. Povrch dozdobíme zbytkem šlehačky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.