Čokoládový dort s mandlemi a šlehačkou

95 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
906 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
49 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
8 g
Cukr
66 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo utřeme se žloutky a cukrem, přidáme změklou čokoládu, poté zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhané mandle a mouku. Těsto rozetřeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme v rozehřáté troubě cca 60 minut. Hotový dort necháme vychladnout, dvakrát překrojíme, naplníme ušlehanou, oslazenou smetanou, přelijeme čokoládovou polevou a necháme oschnout. Povrch dozdobíme zbytkem šlehačky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.