Čokoládový dort s mandlemi, oříšky a hrozinkami
50 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 50gramůMandle
- 50gramůOřechy lískové
- 50gramůHrozinky
- 100gramůČokoláda hořká
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr moučkový
- 5,5lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
28 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Deset minut šleháme vejce s cukrem, přidáme mleté mandle a oříšky, hrozinky a mouku. Dvě formy na dort vymažeme a vyložíme pečícím papírem. Rozdělíme do nich těsto a pečeme je dvacet minut, po chvíli chladnutí je vyklopíme.
- 2Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a máslo, až směs trochu vychladne, vmícháme ušlehanou šlehačku. Pomocí vzniklého krému spojíme k sobě oba korpusy a posypeme je cukrem. Hodinu necháme dort uležet a poté ho nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.