Čokoládový dort s nugátovou polevou

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
750 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
36 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
4 g
Cukr
65 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čokoládu s máslem a vodou rozpustíme v horké lázni. Mírně ji za stálého míchání zahřejeme, až jsou máslo i čokoláda tekuté. Necháme prochladnout.
  • 2
    Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny elektrickou metlou. Vmícháme prochladlou čokoládovou hmotu. Opatrně vmícháme mouku s kypřicím práškem a mleté mandle.
  • 3
    Ušleháme z bílků tuhý sníh. Zlehka ho zamícháme do základu a rozetřeme do vymazané formy. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C
  • 4
    asi 50 minut nebo až těsto nabude na objemu a je pevné na dotek.
  • 5
    Dort necháme nejdříve vychladnout ve formě, potom ho překlopíme na mřížku a odloupneme papír. Úplně vychladíme.
  • 6
    Připravíme nugátovou polevu: na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme kakao a mícháme 1 minutu. Nalijeme mléko a moučkový cukr. Promícháme dohladka. Necháme vychladnout, až poleva trochu ztuhne.
  • 7
    Dort rozkrojíme a obě části potřeme polovinou nugátové směsi. Zbytkem polevy potřeme povrch a strany dortu.
  • 8
    Ozdobíme hoblinami z bílé čokolády.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.