Čokoládový dort s ovocem a likérem
40 min.
Ingredience
- 330gramůCukr moučkový
- 500gramůSýr Ricotta
- 170gramůKandované ovoce
- 405gramůČokoláda na vaření
- 20mililitrůLikér třešňový
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžícePistácie
- 30gramůMáslo čerstvé
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 1,5lžičkyKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
765 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
32 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
4 g
Cukr
59 g
Postup přípravy
- 1Ušleháme vejce, 170 g cukru, do směsi přisypeme mouku a prášek do pečiva. Dobře směs promícháme, nalijeme do máslem vymazané formy s pečicím papírem (také vymazaným) a pečeme asi dvacet minut v předehřáté troubě na 200 stupňů C. Piškot necháme vychladnout.
- 2Utřeme si ricottu s cukrem. Vmícháme ovoce, posekané pistácie, 95 g nasekané čokolády na vaření a likér. Směs vložíme do ledničky.
- 3Piškot horizontálně rozpůlíme. Jednu půlku vložíme do formy, ve které se pekl a pokryjeme připravenou směsí. Přikryjeme druhou půlkou a dort vložíme na tři hodiny do ledničky.
- 4Zbytek čokolády nastrouháme nahrubo a na plameni rozpustíme se smetanou. Polevu nalijeme na hotový dort.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.