Čokoládový dort s ovocem a likérem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
765 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
32 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
4 g
Cukr
59 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ušleháme vejce, 170 g cukru, do směsi přisypeme mouku a prášek do pečiva. Dobře směs promícháme, nalijeme do máslem vymazané formy s pečicím papírem (také vymazaným) a pečeme asi dvacet minut v předehřáté troubě na 200 stupňů C. Piškot necháme vychladnout.
  • 2
    Utřeme si ricottu s cukrem. Vmícháme ovoce, posekané pistácie, 95 g nasekané čokolády na vaření a likér. Směs vložíme do ledničky.
  • 3
    Piškot horizontálně rozpůlíme. Jednu půlku vložíme do formy, ve které se pekl a pokryjeme připravenou směsí. Přikryjeme druhou půlkou a dort vložíme na tři hodiny do ledničky.
  • 4
    Zbytek čokolády nastrouháme nahrubo a na plameni rozpustíme se smetanou. Polevu nalijeme na hotový dort.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.