Čokoládový dort se šlehačkou a sušenkami
30 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůSušenky zázvorové
- 100gramůMáslo čerstvé
- 310gramůČokoláda hořká
- 250gramůMascarpone
- 60mililitrůBrandy peach
- 4lžíceCukr krupice
- 400mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
37 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Sušenky rozdrtíme a přidáme do rendlíku s rozehřátým máslem a 80 g čokolády. Směs odstavíme a dáme do vymazané formy na dort. Uložíme do chladničky. Zbytek čokolády rozehřejeme ve vodní lázni, po odstavení přidáme sýr, dva žloutky, brandy a 300 ml ušlehané smetany. Z bílků ušleháme sníh, přimícháme cukr a vložíme do čokoládové směsi. Promíchanou náplň nalijeme do dortové formy a necháme v ledničce alespoň dvě hodiny. Zbytek smetany ušleháme a upravíme na dort.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.