Čokoládový kmen s kandovaným ovocem
40 min.

Ingredience
- Krém
- 250gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceKandované ovoce
- 2lžíceRum
- 150gramůČokoláda hořká
- těsto
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 5lžicVoda pitná
- 100gramůCukr krupice
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
26 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
423 mg
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1V misce ušleháme žloutky s vodou, přimícháme 1/4 cukru. Vyšleháme hustou bílou pěnu. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh a pak do něj postupně zašleháváme zbytek cukru a mouku. Nakonec ušlehaný sníh smícháme s ušlehanými žloutky.
- 2Plech vyložíme pečicím papírem, rozetřeme na něj těsto. Troubu rozpálíme na 200 stupňů Celsia a piškot pečeme asi 15 minut. Po upečení plech vyjmeme a ještě teplý piškot srolujeme do rolády. Potom jej necháme vyhladnout.
- 3Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu, necháme ji zchladnout. V misce ušleháme máslo, cukr, žloutky, rum, kandované ovoce a pak po lžících přimícháváme rozpuštěnou čokoládu.
- 4Piškotovou roládu rozvineme, celou plochu potřeme čokoládovým krémem a roládu zase zavineme. Povrch zavinuté rolády bohatě potřeme zbytkem čokoládového krému. Poté vezmeme vidličku a její pomocí na povrchu rolády vytvoříme různé vlnky tak, aby roláda vypadala jako kmen stromu.
- 5Roládu necháme 30 minut ztuhnout v chladničce a pak podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.