Čokoládový kmen s krémem a mandlemi
50 min.
Ingredience
- 7kusůVaječný bílek slepičí
- 300gramůCukr moučkový
- 1špetkaCitronová kůra
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůMandle
- 20gramůPistácie
- Krém
- 20gramůMáslo čerstvé
- 300gramůCukr moučkový
- 60gramůČokoláda hořká
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- Na plech
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
113 g
Vláknina
2 g
Cukr
103 g
Postup přípravy
- 1Z bílků ušleháme tuhý sníh, po lžících do něj zašleháme cukr, přimícháme strouhanou citronovou kůru, žloutky, po kapkách přidáme rozpuštěné, prochladlé máslo a nakonec mouku.
- 2Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a ve středně vyhřáté troubě rychle upečeme. Na horké těsto položíme pečicí papír, zatočíme jej do závinu a necháme vychladnout.
- 3Studený závin rozbalíme, papír odstraníme, potřeme čokoládovým krémem a opět zatočíme. Zbytek krému dáme do kornoutku s trubičkou a povrch dozdobíme. Poklademe rozpůlenými mandlemi a posypeme nasekanými pistáciemi.
- 4Na krém utřeme máslo, přidáme cukr, čokoládu a žloutek a důkladně promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.