Čokoládový kmen s krémem a mandlemi

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
113 g
Vláknina
2 g
Cukr
103 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z bílků ušleháme tuhý sníh, po lžících do něj zašleháme cukr, přimícháme strouhanou citronovou kůru, žloutky, po kapkách přidáme rozpuštěné, prochladlé máslo a nakonec mouku.
  • 2
    Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a ve středně vyhřáté troubě rychle upečeme. Na horké těsto položíme pečicí papír, zatočíme jej do závinu a necháme vychladnout.
  • 3
    Studený závin rozbalíme, papír odstraníme, potřeme čokoládovým krémem a opět zatočíme. Zbytek krému dáme do kornoutku s trubičkou a povrch dozdobíme. Poklademe rozpůlenými mandlemi a posypeme nasekanými pistáciemi.
  • 4
    Na krém utřeme máslo, přidáme cukr, čokoládu a žloutek a důkladně promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.