Čokoládový koláč s mandlemi

60 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
38 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozklepeme vejce, oddělíme žloutky od bílků. Máslo umícháme dohladka.
  • 2
    Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni, do rozehřáté čokolády vmícháme máslo. Postupně přidáme žloutky, cukr, maizenu a mleté mandle. Na závěr opatrně vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
  • 3
    Troubu rozehřejeme na 180C.
  • 4
    Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané otevírací formy.
  • 5
    Pečeme asi 30minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.