Čokoládový koláč s mandlemi
60 min.
Ingredience
- 250gramůCukr krupice
- 5kusůVejce slepičí
- 260gramůMáslo čerstvé
- 250gramůČokoláda hořká
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- 1lžíceSolamyl
- 125gramůMandle
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
38 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Rozklepeme vejce, oddělíme žloutky od bílků. Máslo umícháme dohladka.
- 2Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni, do rozehřáté čokolády vmícháme máslo. Postupně přidáme žloutky, cukr, maizenu a mleté mandle. Na závěr opatrně vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- 3Troubu rozehřejeme na 180C.
- 4Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané otevírací formy.
- 5Pečeme asi 30minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.