Čokoládový koláč s ořechy a mandlemi

35 min.
Česká republika

Ingredience

    • 200gramůČokoláda hořká
    • 3lžíceNutella
    • 100gramůMandle
    • 500gramůLinecké (křehké) těsto
    • 120mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z těsta vyválíme plát, vyložíme jím koláčovou formu a dáme na hodinu do lednice.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 200C.
  • 3
    Těsto zakryjeme pečicím papírem, na něj nasypeme sušené fazole, aby korpus držel tvar a pečeme asi 15min. Poté necháme vychladnout.
  • 4
    Mezitím připravíme náplň. Čokoládu nalámeme a necháme rozpustit ve smetaně na mírném ohni. Přídáme lískooříškovou pomazánku, většinu orestovaných mandlí a vzniklou hmotu vlijeme do korpusu. Uhladíme a dáme min.na 2hodiny do lednice. Poté posypeme zbylými mandlemi a můžeme přidat hoblinky čokolády.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.