Čokoládový koláč s ořechy a mandlemi
35 min.
Ingredience
- 200gramůČokoláda hořká
- 3lžíceNutella
- 100gramůMandle
- 500gramůLinecké (křehké) těsto
- 120mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Z těsta vyválíme plát, vyložíme jím koláčovou formu a dáme na hodinu do lednice.
- 2Troubu předehřejeme na 200C.
- 3Těsto zakryjeme pečicím papírem, na něj nasypeme sušené fazole, aby korpus držel tvar a pečeme asi 15min. Poté necháme vychladnout.
- 4Mezitím připravíme náplň. Čokoládu nalámeme a necháme rozpustit ve smetaně na mírném ohni. Přídáme lískooříškovou pomazánku, většinu orestovaných mandlí a vzniklou hmotu vlijeme do korpusu. Uhladíme a dáme min.na 2hodiny do lednice. Poté posypeme zbylými mandlemi a můžeme přidat hoblinky čokolády.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.