Čokoládový koláč s pařížskou šlehačkou
45 min.
Ingredience
- 300mililitrůVoda pitná
- 200gramůČokoláda hořká
- 120gramůMáslo čerstvé
- 20gramůTuk
- 4kusyVejce slepičí
- 350gramůCukr moučkový
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůOřechy vlašské
- 1špetkaSůl
- 120gramůŠlehačka pařížská
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
607 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
34 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
3 g
Cukr
55 g
Postup přípravy
- 1Do kovové misky nalámeme čokoládu, přidáme máslo, kovovou misku vložíme do horké vodní lázně a obsah misky necháme roztavit. Přisypeme cukr, špetku soli, drcené ořechy, mouku, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Formu vymastíme tukem, vložíme do ní těsto, dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut.
- 2Vychladlý koláč bohatě ozdobíme pařížskou šlehačkou, naporcujeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.