Čokoládový koláč s rumem a smetanou

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
38 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
5 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Formu na koláč vymažeme tukem. Smícháme mouku, kakao, cukr, sůl, 50 g másla a zpracujeme je. Pak přidáme žloutek, trochu ledové vody a vypracujeme těsto. Vyválíme z něj placku, dáme ji do formy, pokryjeme pečícím papírem a zatížíme. Tak formu umístíme na třicet minut do ledničky.
  • 2
    Pak koláč pečeme v předehřáté troubě asi patnáct minut, odstraníme zátěž a pečící papír a pokračujeme ještě pět minut.
  • 3
    Čokoládu nakrájíme na kousky, smícháme se zbytkem másla a prohřátou smetanou. Směs promícháme spolu s rumem. Až se čokoláda rozehřeje, nalijeme směs na korpus a necháme ho tři hodiny v chladu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.