Čokoládový koláč s rumem a smetanou
80 min.
Ingredience
- 2lžičkyCukr moučkový
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyKakao - prášek
- 1špetkaSůl
- 90gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 300gramůČokoláda hořká
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 5mililitrůRum
- 150mililitrůVoda pitná
- 1lžíceTuk
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
38 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
5 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Formu na koláč vymažeme tukem. Smícháme mouku, kakao, cukr, sůl, 50 g másla a zpracujeme je. Pak přidáme žloutek, trochu ledové vody a vypracujeme těsto. Vyválíme z něj placku, dáme ji do formy, pokryjeme pečícím papírem a zatížíme. Tak formu umístíme na třicet minut do ledničky.
- 2Pak koláč pečeme v předehřáté troubě asi patnáct minut, odstraníme zátěž a pečící papír a pokračujeme ještě pět minut.
- 3Čokoládu nakrájíme na kousky, smícháme se zbytkem másla a prohřátou smetanou. Směs promícháme spolu s rumem. Až se čokoláda rozehřeje, nalijeme směs na korpus a necháme ho tři hodiny v chladu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.