Čokoládový koláč s višněmi

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
1 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Višně omyjeme, očistíme, zbavíme pecek a na 30 minut namočíme do bílého rumu. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Dortovou formu vymažeme 20 g másla a vysypeme polohrubou moukou.
  • 2
    Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu, kakao, zbytek másla, 140 g cukru, vodu a mícháme, dokud nevznikne hladká hmota. Pak ji necháme trochu vychladnout.
  • 3
    V další misce ušleháme bílky do tuhého sněhu a po částech do něj zamícháme zbytek cukru, mouku a skořici. Opět promícháme a nakonec sníh spojíme s čokoládovou směsí. Promícháme a nalijeme do dortové formy. Navrch poklademe višně a vložíme do trouby. Pečeme 30 minut. Po upečení necháme koláč zchladnout, vyjmeme z formy a podáváme. Sypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.