Čokoládový koláč s višněmi
60 min.

Ingredience
- 250gramůVišně
- 70mililitrůRum bílý
- 20gramůKakao
- 100gramůČokoláda hořká
- 170gramůCukr krupice
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceMouka polohrubá
- 1lžičkaSkořice mletá
- 2lžíceCukr moučkový
- 70gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
1 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Višně omyjeme, očistíme, zbavíme pecek a na 30 minut namočíme do bílého rumu. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Dortovou formu vymažeme 20 g másla a vysypeme polohrubou moukou.
- 2Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu, kakao, zbytek másla, 140 g cukru, vodu a mícháme, dokud nevznikne hladká hmota. Pak ji necháme trochu vychladnout.
- 3V další misce ušleháme bílky do tuhého sněhu a po částech do něj zamícháme zbytek cukru, mouku a skořici. Opět promícháme a nakonec sníh spojíme s čokoládovou směsí. Promícháme a nalijeme do dortové formy. Navrch poklademe višně a vložíme do trouby. Pečeme 30 minut. Po upečení necháme koláč zchladnout, vyjmeme z formy a podáváme. Sypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.