Čokoládový koláč se šlehačkou a malinami

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
900 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
56 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
3 g
Cukr
59 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy prosejeme hladkou mouku spolu s kypřícím práškem a solí.
  • 2
    Ve větším rendlíku při mírné teplotě si za stálého míchání rozehřejeme máslo (85 g) s rozlámanou čokoládou. Pak čokoládu odstavíme z plotny, přimícháme prosátý moučkový cukr, rozšlehaný žloutek a vanilkový cukr. Vše rozmícháme dohladka, pak budeme postupně přidávat připravenou mouku. Vše důkladně promícháme. Z bílku si vyšleháme tuhý sníh, který nakonec zlehka vmícháme do těsta.
  • 3
    Dortovou formu si vytřeme máslem (25 g)a vysypeme nastrouhanými vlašskými ořechy.
  • 4
    Těsto do formy nalijeme, povrch zarovnáme a dáme do předem vyhřáté trouby na 175°C péct.
  • 5
    Pečeme 20 minut. Čokoládový koláč necháme vychladit. Mezitím si vyšleháme smetanu na tuhou šlehačku. Omyjeme čerstvé maliny s borůvkami (ovoce podle ročního období) a necháme odkapat.
  • 6
    Koláč nakrájíme na porce, ozdobíme šlehačkou, kterou posypeme čokoládovými hoblinkami, ovocem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.