Čokoládový lahodný dortík s hruškami
60 min.
Ingredience
- 2kusyHrušky
- 8lžičekDžem brusinkový
- Na vytření a vysypání formy
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka polohrubá
- Těsto
- 1gramMáslo čerstvé
- 60gramůČokoláda hořká
- 15gramůKakao - prášek
- 1lžičkaKypřící prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyVejce slepičí
- 60mililitrůMléko acidofilní
- 100gramůCukr moučkový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1V parní lázni rozpustíme hořkou čokoládu, kterou pak necháme vychladnout. Mezitím v elektrickém šlehači vyšleháme máslo s moučkovým cukrem do pěny. Postupně, pomalu do pěny zašleháme celá vejce, rozpuštěnou čokoládu a kakao. V míse promícháme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva, špetkou soli a acidofilním mlékem. Tuto směs pak zašleháme do máslového krému. Těsto by mělo být řádně promíchané.
- 2Troubu si předehřejeme na 180°C. Omyté sladké hrušky rozčtvrtíme, zbavíme jadřinců a oloupeme je. Pak je nakrájíme na plátky. Dortovou formu vytřeme máslem a vysypeme moukou. Těsto nalejeme do formy, plátky hrušek poklademe na povrch těsta tak, aby byly ozdobně rozložené na každé porci. Formu s těstem vložíme do trouby a pečeme přibližně 30 minut. Upečený dort by měl být uprostřed mírně nedopečený. Po vychladnutí ho nakrájíme, každou porci ozdobíme malým kopečkem brusinkového džemu a podáváme.
- 3Přeji dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.