Čokoládový lahodný dortík s hruškami

60 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V parní lázni rozpustíme hořkou čokoládu, kterou pak necháme vychladnout. Mezitím v elektrickém šlehači vyšleháme máslo s moučkovým cukrem do pěny. Postupně, pomalu do pěny zašleháme celá vejce, rozpuštěnou čokoládu a kakao. V míse promícháme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva, špetkou soli a acidofilním mlékem. Tuto směs pak zašleháme do máslového krému. Těsto by mělo být řádně promíchané.
  • 2
    Troubu si předehřejeme na 180°C. Omyté sladké hrušky rozčtvrtíme, zbavíme jadřinců a oloupeme je. Pak je nakrájíme na plátky. Dortovou formu vytřeme máslem a vysypeme moukou. Těsto nalejeme do formy, plátky hrušek poklademe na povrch těsta tak, aby byly ozdobně rozložené na každé porci. Formu s těstem vložíme do trouby a pečeme přibližně 30 minut. Upečený dort by měl být uprostřed mírně nedopečený. Po vychladnutí ho nakrájíme, každou porci ozdobíme malým kopečkem brusinkového džemu a podáváme.
  • 3
    Přeji dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.