Čokoládový likér z domova

35 min.

Ingredience

    • 4decilitryVoda pitná
    • 300gramůCukr krupice
    • 20gramůCukr vanilka
    • 1kusVanilkový lusk
    • 1litrMléko polotučné
    • 300gramůČokoláda hořká
    • 6decilitrůRum
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vlijeme vodu, vložíme vanilkový lusk, přisypeme vanilkový cukr, krupici cukr a přivedeme k varu. Ihned stáhneme ze sporáku a necháme vychladnout. Potom přecedíme přes sítko.
  • 2
    Mléko v jiném hrnci svaříme, přidáme do něj nastrouhanou čokoládu a stálým mícháním čokoládu rozpustíme. V čokoládové směsi nemůžou být hrudky. Také vychladíme.
  • 3
    Následovně smícháme spolu v mléce rozpuštěnou čokoládu s cukrovou šťávou a dobře promícháme. Přilijeme rum, opět promícháme.
  • 4
    Hotový likér rozlijeme do čistých lahví, které uzavřeme a odložíme na chladné místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.