Čokoládový likér z domova
35 min.
Ingredience
- 4decilitryVoda pitná
- 300gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 1kusVanilkový lusk
- 1litrMléko polotučné
- 300gramůČokoláda hořká
- 6decilitrůRum
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vlijeme vodu, vložíme vanilkový lusk, přisypeme vanilkový cukr, krupici cukr a přivedeme k varu. Ihned stáhneme ze sporáku a necháme vychladnout. Potom přecedíme přes sítko.
- 2Mléko v jiném hrnci svaříme, přidáme do něj nastrouhanou čokoládu a stálým mícháním čokoládu rozpustíme. V čokoládové směsi nemůžou být hrudky. Také vychladíme.
- 3Následovně smícháme spolu v mléce rozpuštěnou čokoládu s cukrovou šťávou a dobře promícháme. Přilijeme rum, opět promícháme.
- 4Hotový likér rozlijeme do čistých lahví, které uzavřeme a odložíme na chladné místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.