Čokoládový nákyp s bílou polevou
115 min.
Ingredience
- 175gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyCukr vanilka
- 40gramůKakao
- 175gramůCukr krupice
- 175gramůMáslo čerstvé
- 60mililitrůZakysaná smetana
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 50gramůMandle
- 0,5lžičkaSoda jedlá
- Poleva
- 250gramůČokoláda bílá
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 75gramůSirup javorový
- 2lžičkyCukr vanilka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
36 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
6 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, kakao a promícháme.
- 2Přidáme vanilkový cukr, cukr, máslo, zakysanou smetanu, vejce, kypřící prášek do pečiva, jedlou sodu a za pomocí mixéru promícháme tak, aby vzniklo hladké těsto.
- 3Připravíme žáruvzdornou pudinkovou formu a těsto do ní nalijeme. Formu uzavřeme víkem.
- 4Do parního hrnce nalijeme vodu, vložíme do něj pudinkovou formu a hrnec zakryjeme pokličkou. Vaříme asi 90 minut.
- 5Bílou polevu připravíme tak, že ve vodní lázni rozpustíme na kousky nalámanou bílou čokoládu, přidáme smetanu, javorový sirup a vanilkový cukr. Vše důkladně promícháme, aby vznikla hladká poleva.
- 6Formu s nákypem vyndáme z hrnce, otevřeme poklop a pomalu vyklopíme na připravený tác.
- 7Nákyp přelijeme bílou polevou a zdobíme najemno nasekanými mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.