Čokoládový nákyp s bílou polevou

115 min.
Evropa

Ingredience

  • Poleva
    • 250gramůČokoláda bílá
    • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 75gramůSirup javorový
    • 2lžičkyCukr vanilka
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
36 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
6 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, kakao a promícháme.
  • 2
    Přidáme vanilkový cukr, cukr, máslo, zakysanou smetanu, vejce, kypřící prášek do pečiva, jedlou sodu a za pomocí mixéru promícháme tak, aby vzniklo hladké těsto.
  • 3
    Připravíme žáruvzdornou pudinkovou formu a těsto do ní nalijeme. Formu uzavřeme víkem.
  • 4
    Do parního hrnce nalijeme vodu, vložíme do něj pudinkovou formu a hrnec zakryjeme pokličkou. Vaříme asi 90 minut.
  • 5
    Bílou polevu připravíme tak, že ve vodní lázni rozpustíme na kousky nalámanou bílou čokoládu, přidáme smetanu, javorový sirup a vanilkový cukr. Vše důkladně promícháme, aby vznikla hladká poleva.
  • 6
    Formu s nákypem vyndáme z hrnce, otevřeme poklop a pomalu vyklopíme na připravený tác.
  • 7
    Nákyp přelijeme bílou polevou a zdobíme najemno nasekanými mandlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.