Čokoládový nákyp s jablečnou pěnou
55 min.
Ingredience
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 300gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr krupice
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 2lžíceKakao - prášek
- 1lžíceSolamyl
- 3kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
719 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
29 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
6 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Žloutky oddělíme od bílků, ke žloutkům přidáme 2 lžíce cukru, vanilkový cukr a tři čtvrtiny měkkého másla. Vše utřeme do pěny.
- 2Utřené máslo, ze dvou bílků a lžíce cukru ušlehaný sníh, mouku, kakao, solamyl a smetanu lehce promícháme a naplníme do máslem vymazané hlubší zapékací mísy. Upečeme při 175 stupních Celsia.
- 3Oloupaná jablka nakrájíme na kousky a se zbylým cukrem je podusíme, propasírujeme přes cedník a necháme vychladnout.
- 4Do vychladlého protlaku zamícháme sníh ze zbylých dvou bílků a soli a přelijeme jím porce nákypu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.