Čokoládový nákyp s mandlemi
75 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 70gramůCukr moučkový
- 1špetkaVanilka mletá
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 70gramůČokoláda hořká
- 70gramůMandle
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 0,25litrSmetana čerstvá ke šlehání
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- Na formu
- 20gramůMáslo čerstvé
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
24 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Máslo umícháme do pěny, přidáme cukr, žloutky, vanilku, citronovou kůru a třeme cca 20 minut. Poté přidáme nastrouhanou čokoládu, strouhané neloupané mandle a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- 2Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě cca 45 minut. Hotový nákyp vyklopíme do mísy, necháme vychladnout, dozdobíme ušlehanou smetanou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.