Čokoládový nákyp s ovocnou pěnou

95 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
887 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
25 g
Sacharidy
157 g
Vláknina
7 g
Cukr
126 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo umícháme, střídavě do něj přidáváme cukr a žloutky a utřeme do zhoustnutí. Vmícháme nastrouhanou čokoládu, strouhanou citronovou kůru, tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku a strouhanku.
  • 2
    Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu a v mírně rozpálené troubě upečeme dozlatova. Hotový nákyp podáváme s ovocnou pěnou nebo jen posypeme cukrem.
  • 3
    Na pěnu omyjeme jablka a na pánvi v troubě upečeme doměkka. Ještě horké prolisujeme žíněným sítem do mísy, přimícháme cukr, citronovou šťávu a bílky a cca 45 minut třeme. Pěnu dáme k ledu, necháme vychladit a k nákypu podáváme studenou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.