Čokoládový nákyp s ovocnou pěnou
95 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 180gramůCukr moučkový
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 50gramůČokoláda hořká
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 55gramůMouka pšeničná hrubá
- 20gramůStrouhanka
- Na formu
- Pěna
- 6kusůJablka
- 180gramůCukr moučkový
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 0,25kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
887 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
25 g
Sacharidy
157 g
Vláknina
7 g
Cukr
126 g
Postup přípravy
- 1Máslo umícháme, střídavě do něj přidáváme cukr a žloutky a utřeme do zhoustnutí. Vmícháme nastrouhanou čokoládu, strouhanou citronovou kůru, tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku a strouhanku.
- 2Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu a v mírně rozpálené troubě upečeme dozlatova. Hotový nákyp podáváme s ovocnou pěnou nebo jen posypeme cukrem.
- 3Na pěnu omyjeme jablka a na pánvi v troubě upečeme doměkka. Ještě horké prolisujeme žíněným sítem do mísy, přimícháme cukr, citronovou šťávu a bílky a cca 45 minut třeme. Pěnu dáme k ledu, necháme vychladit a k nákypu podáváme studenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.