Čokoládový závin se šlehačkou
55 min.
Ingredience
- 100gramůCukr moučkový
- 7kusůVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaVanilka mletá
- 100gramůČokoláda hořká
- 7kusůVaječný bílek slepičí
- 50gramůMandle
- 50gramůMouka pšeničná hrubá
- 10gramůCukr vanilka
- 0,38litrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
30 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Cukr prosejeme a v míse třeme cca 20 minut se žloutky a vanilkou. Poté vmícháme nastrouhanou čokoládu a tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku a nastrouhané mandle.
- 2Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a v rozpálené troubě upečeme dozlatova. Hotové obrátíme papírem vzhůru, sloupneme jej, zakryjeme novým papírem a srolujeme do závinu. Po vychladnutí rozbalíme, papír odstraníme, těsto potřeme ušlehanou šlehačkou, znovu zatočíme a nakrájíme na šikmé řezy.
- 3Posypeme vanilkovým cukrem, případně doplníme šlehačkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.