Čorba z hrášku - krém
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 500gramůHrášek
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1decilitrMléko plnotučné
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyMrkev kořen
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
15 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do 1,5 litru osolené vody dáme vařit zelený hrášek a drobně pokrájenou mrkev s cibulí. Vaříme do změknutí, scedíme - vodu ze zeleniny použijeme jako vývar. Zeleninu vidličkou pomačkáme na kaši nebo rozmixujeme. Přidáme vývar ze zeleniny, zamícháme jíšku, kterou jsme si připravili z másla a mouky. Přilijeme mléko, osolíme podle chuti a vaříme 20 minut. Před koncem vaření přidáme do čorby rozšlehané vajíčko a zamícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.