Čorba z hrášku - krém

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
15 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do 1,5 litru osolené vody dáme vařit zelený hrášek a drobně pokrájenou mrkev s cibulí. Vaříme do změknutí, scedíme - vodu ze zeleniny použijeme jako vývar. Zeleninu vidličkou pomačkáme na kaši nebo rozmixujeme. Přidáme vývar ze zeleniny, zamícháme jíšku, kterou jsme si připravili z másla a mouky. Přilijeme mléko, osolíme podle chuti a vaříme 20 minut. Před koncem vaření přidáme do čorby rozšlehané vajíčko a zamícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.