Crema catalana
45 min.
Ingredience
- 1000mililitrůMléko plnotučné
- 1kusVanilkový lusk
- 1kusSkořice celá
- 2kusyPomerančová kůra
- 8kusůVaječný žloutek slepičí
- 40gramůMouka kukuřičná
- 45gramůCukr třtinový
- 115gramůCukr moučkový
- 1kusCitrony
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
17 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
5 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Mléko s vanilkovým luskem, skořicí, citrónovou a pomerančovou kůrou dáme do hrnce, přivedeme k varu. Vaříme zvolna 5 minut, slijeme a necháme stát.
- 2Žloutky utřeme s cukrem do krému, pomalu přiléváme mléko a celou dobu šleháme. Nalijeme zpátky do hrnce a vaříme za stálého míchání na středním ohni 5 - 10 minut, dokud směs nezhoustne (nesmí se vařit).
- 3Rozdělíme do 6 pohárků o objemu 185 ml a dáme na 6 hodin - nebo přes noc - do lednice.
- 4Před podáváním posypeme povrch hnědým cukrem a dáme na 3 minuty do trouby na režim grilování, aby cukr zkaramelizoval.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.