Créme au Caramel
95 min.
Ingredience
- 30gramůCukr moučkový
- 100gramůCukr krupice
- 500mililitrůSójový nápoj
- 1kusVanilkový lusk
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 3kusyVejce slepičí
- 150mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
417 mg
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Formičky na zapékání zahřejeme v troubě na 150°C. V rendlíku necháme při střední teplotě rozpustit za stálého míchání krupicový cukr a mícháme, dokud nevznikne karamel. Sejmeme z plotny a naráz vmícháme 3 lžíce horké vody.
- 2Formičky vyjmeme z trouby, naplníme vždy čtvrtinou karamelu a otáčíme, aby byl celý vnitřek formičky pokrytý karamelem.
- 3Mělkou pánev naplníme vodou asi do výšky 3 cm a vložíme do trouby. Teplotu zvýšíme na 175°C.
- 4Sójový nápoj nalijeme do menšího hrnce, přidáme dřeň z vanilkového lusku i s luskem a pomalu zahříváme. Za stálého míchání přivedeme k varu. Sejmeme z plotny a lusk z vanilky odstraníme.
- 5Vajíčka, žloutky a moučkový cukr ušleháme, přidáme sójový nápoj a vše rozdělíme do formiček. Ty postavíme do vodní lázně v troubě a necháme 45 - 60 minut tuhnout.
- 6Hotové vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Nožem uvolníme okraje a vyklopíme. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.