Créme au Caramel

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
417 mg
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Formičky na zapékání zahřejeme v troubě na 150°C. V rendlíku necháme při střední teplotě rozpustit za stálého míchání krupicový cukr a mícháme, dokud nevznikne karamel. Sejmeme z plotny a naráz vmícháme 3 lžíce horké vody.
  • 2
    Formičky vyjmeme z trouby, naplníme vždy čtvrtinou karamelu a otáčíme, aby byl celý vnitřek formičky pokrytý karamelem.
  • 3
    Mělkou pánev naplníme vodou asi do výšky 3 cm a vložíme do trouby. Teplotu zvýšíme na 175°C.
  • 4
    Sójový nápoj nalijeme do menšího hrnce, přidáme dřeň z vanilkového lusku i s luskem a pomalu zahříváme. Za stálého míchání přivedeme k varu. Sejmeme z plotny a lusk z vanilky odstraníme.
  • 5
    Vajíčka, žloutky a moučkový cukr ušleháme, přidáme sójový nápoj a vše rozdělíme do formiček. Ty postavíme do vodní lázně v troubě a necháme 45 - 60 minut tuhnout.
  • 6
    Hotové vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Nožem uvolníme okraje a vyklopíme. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.