Créme brulée

50 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
671 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
52 g
Sacharidy
43 g
Cukr
37 g
Vápník
133 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smetanu ohřejeme společně s rozpůleným vanilkovým luskem. Ohřátou smetanu odstavíme z plotny a necháme zakrytou louhovat.
  • 2
    Žloutky smícháme s cukrem a šleháme do získání bílé pěny, poté vmícháme teplou smetanu, z které jsme odstranili vanilkový lusk.
  • 3
    Krém nalijeme do zapékací misky, tu vložíme do vlažné vodní lázně. Vršek misky zakryjeme alobalem a dáme do trouby.
  • 4
    Zapékáme 18 minut při 190 °C.
  • 5
    Upečený krém vyjmeme, necháme vystydnout a poté dáme zakryté přes noc do chladničky.
  • 6
    Před podáváním posypeme vršek cukrem. Mřížku na grilování rozpálíme dočervena nad plamenem a ihned přiložíme k cukru, postup opakujeme do zkaramelizování cukru.
  • 7
    Poté ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.