Créme brulée
50 min.
Ingredience
- 1kusVanilkový lusk
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 100gramůCukr moučkový
- 50gramůCukr krupice
- 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
671 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
52 g
Sacharidy
43 g
Cukr
37 g
Vápník
133 mg
Postup přípravy
- 1Smetanu ohřejeme společně s rozpůleným vanilkovým luskem. Ohřátou smetanu odstavíme z plotny a necháme zakrytou louhovat.
- 2Žloutky smícháme s cukrem a šleháme do získání bílé pěny, poté vmícháme teplou smetanu, z které jsme odstranili vanilkový lusk.
- 3Krém nalijeme do zapékací misky, tu vložíme do vlažné vodní lázně. Vršek misky zakryjeme alobalem a dáme do trouby.
- 4Zapékáme 18 minut při 190 °C.
- 5Upečený krém vyjmeme, necháme vystydnout a poté dáme zakryté přes noc do chladničky.
- 6Před podáváním posypeme vršek cukrem. Mřížku na grilování rozpálíme dočervena nad plamenem a ihned přiložíme k cukru, postup opakujeme do zkaramelizování cukru.
- 7Poté ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.