Crème brûlée z bílé čokolády

35 min.
Francie

Ingredience

    • 560mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 100gramůČokoláda bílá
    • 1kusVanilkový lusk
    • 6kusůžloutek
    • 6lžicCukr třtinový
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
28 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
25 mg
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smetanu, nalámanou čokoládu a vanilkový lusk (který jsme rozpůlili, vyškrábli z něj semínka) i semínka z něj povaříme 10 minut. Poté vyjmeme lusk.
  • 2
    Žloutky vyšleháme se dvěma lžícemi třtinového cukru. Všechny vmícháme postupně do smetanové směsi. Nalijeme to do čtyř formiček na créme bruleé. Formičky naskládáme do hlubokého pekáčku, zalijeme trochou vody a pečeme 20 minut na 160 °C.
  • 3
    Před podáváním posypeme zbylým cukrem a zapečeme shora dokud cukr nezkaramelizuje.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.