Crème brûlée z bílé čokolády
35 min.
Ingredience
- 560mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůČokoláda bílá
- 1kusVanilkový lusk
- 6kusůžloutek
- 6lžicCukr třtinový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
28 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
25 mg
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Smetanu, nalámanou čokoládu a vanilkový lusk (který jsme rozpůlili, vyškrábli z něj semínka) i semínka z něj povaříme 10 minut. Poté vyjmeme lusk.
- 2Žloutky vyšleháme se dvěma lžícemi třtinového cukru. Všechny vmícháme postupně do smetanové směsi. Nalijeme to do čtyř formiček na créme bruleé. Formičky naskládáme do hlubokého pekáčku, zalijeme trochou vody a pečeme 20 minut na 160 °C.
- 3Před podáváním posypeme zbylým cukrem a zapečeme shora dokud cukr nezkaramelizuje.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.