Crépes s kozím sýrem a jablky
60 min.
Ingredience
- 5gramůSůl
- 25gramůMáslo čerstvé
- 80mililitrůCalvados
- 4kusyVejce slepičí
- 500mililitrůMléko polotučné
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůSýr Hermelín (Camember, Encián)
- 2kusyJablka
- 15gramůTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
716 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
26 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, vajec, soli a mléka rozmícháme hladké lité těsto. Přimícháme máslo a koňak. Přikryjeme a necháme 20 minut odpočitnout. Troubu předehřejeme na 50 °C.
- 2V suché pánvi z těsta upečeme 12 co nejtenčích palačinek. Horké je uchováme v troubě.
- 3Jablka omyjeme, osušíme, vypíchneme jádřince a nakrájíme na plátky. Doměkka je opečeme v pánvi na rozehřátém másle při mírné teplotě.
- 4Camembert nakrájíme na plátky a přiložíme na jablka. Posypeme tymiánovými lístky. Pánev přikryjeme a sýr necháme roztavit. Palačinky naplníme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.