Croissanty

34 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
24 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku prosejeme do mísy, uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, cukr a lžíci vlažného mléko a necháme vykynout kvásek. Poté přilijeme zbylé mléko, sůl a vypracujeme hladké těsto. Necháme vykynout a poté dáme v mikrotenovém sáčku do rána do lednice.
  • 2
    Ráno nakrájíme máslo na plátky, těsto rozválíme na obdélník, poklademe plátky másla a složíme jako obálku. Opět rozválíme, složíme do tvaru obálky a opakujeme ještě 2x. Poté těsto vložíme do sáčku a dáme do večera do lednice.
  • 3
    Takto připravené těsto rozdělíme na dvě poloviny, rozválíme do tvaru obdélníků a krájíme z nich trojúhelníky. Plníme náplní podle vlastní chuti.
  • 4
    Croissanty klademe na plech vyložený pečicím papírem a asi 12 – 14 minut pečeme v troubě předehřáté na 160 °C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.