Croissanty
34 min.
Ingredience
- 70gramůCukr krupice
- 13gramůSůl
- 280mililitrůMléko polotučné
- 2lžičkyDroždí
- 220gramůMáslo čerstvé
- 450gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
24 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Mouku prosejeme do mísy, uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, cukr a lžíci vlažného mléko a necháme vykynout kvásek. Poté přilijeme zbylé mléko, sůl a vypracujeme hladké těsto. Necháme vykynout a poté dáme v mikrotenovém sáčku do rána do lednice.
- 2Ráno nakrájíme máslo na plátky, těsto rozválíme na obdélník, poklademe plátky másla a složíme jako obálku. Opět rozválíme, složíme do tvaru obálky a opakujeme ještě 2x. Poté těsto vložíme do sáčku a dáme do večera do lednice.
- 3Takto připravené těsto rozdělíme na dvě poloviny, rozválíme do tvaru obdélníků a krájíme z nich trojúhelníky. Plníme náplní podle vlastní chuti.
- 4Croissanty klademe na plech vyložený pečicím papírem a asi 12 – 14 minut pečeme v troubě předehřáté na 160 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.