Crostini s marinovaným pstruhem
200 min.
Ingredience
- 200gramůPstruh
- 30gramůŠalotka
- 10gramůCitronová kůra
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 30gramůPórek
- 20gramůFenykl sladký - hlíza
- 10gramůKopr čerstvý
- 60gramůChléb pšeničný (bílý)
- 20gramůCeler řapíkatý
- 1lžíceHořčičné semínko
- 5kusůNové koření celé
- 1lžíceSůl
- 2lžíceCukr krupice
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 150gramůZakysaná smetana
- 2lžičkyKřen
- 20gramůMrkev kořen
- 8kusůPepř černý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
20 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Plátky pstruha položíme na porcelánovou mísu. Na marinádu oloupeme a na kostičky nakrájíme šalotku. Kopr opláchneme, vodu setřepeme a najemno nasekáme. Smícháme kopr, šalotku, citronovou kůru i šťávu a přimícháme nasekanou zeleninu. V hmoždíři utlučeme pepř, hořčičné semínko, nové koření, sůl a cukr. Přidáme k marinádě a promícháme.
- 2Směs rovnoměrně rozdělíme na plátky pstruha, přikryjeme fólií a zatížíme prkénkem. Dáme odležet na 2 hodiny do chladničky.
- 3Před podáváním nakrájíme chléb na kousky a na pánvi je dozlatova opečeme na rozehřátém másle. Plátky pstruha šikmo nakrájíme na kousky. Zakysanou smetanu rozmícháme s křenem a crostini potřeme. Obložíme marinovaným pstruhem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.