Crumpety
27 min.
Ingredience
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 125gramůMouka polohrubá
- 175mililitrůMléko polotučné
- 180mililitrůVoda pitná
- 20gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaDroždí sušené
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaSoda jedlá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
18 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme oba druhy mouky s droždím, vlažným mlékem a 175 ml vody. Ušleháme hladké těsto. Necháme je 2 hodiny stát, těsto vykyne a začne znovu klesat. Potom přidáme sůl, jedlou sodu a 2 lžíce vlažné vody. Vše znovu prošleháme a necháme 5 minut odpočinout.
- 2Lívanečník potřeme olejem, rozehřejeme a nalijeme do něj vždy asi 1cm vysokou vrstvu těsta. Crumpety smažíme asi 10 minut, aby stačily ztuhnout a vytvořit na povrchu dírky jako lívance. Obrátíme a pečeme ještě 2 minuty dozlatova.
- 3Podáváme teplé, ozdobené oříškem másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.