Crumpety

27 min.
Evropa

Ingredience

    • 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 125gramůMouka polohrubá
    • 175mililitrůMléko polotučné
    • 180mililitrůVoda pitná
    • 20gramůMáslo čerstvé
    • 50mililitrůOlej rostlinný
    • 0,5lžičkaDroždí sušené
    • 0,5lžičkaSůl
    • 0,5lžičkaSoda jedlá
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
18 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Vápník
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme oba druhy mouky s droždím, vlažným mlékem a 175 ml vody. Ušleháme hladké těsto. Necháme je 2 hodiny stát, těsto vykyne a začne znovu klesat. Potom přidáme sůl, jedlou sodu a 2 lžíce vlažné vody. Vše znovu prošleháme a necháme 5 minut odpočinout.
  • 2
    Lívanečník potřeme olejem, rozehřejeme a nalijeme do něj vždy asi 1cm vysokou vrstvu těsta. Crumpety smažíme asi 10 minut, aby stačily ztuhnout a vytvořit na povrchu dírky jako lívance. Obrátíme a pečeme ještě 2 minuty dozlatova.
  • 3
    Podáváme teplé, ozdobené oříškem másla.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.