Čtverečky s ořechovým krémem
55 min.
Ingredience
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- 1špetkaVanilka mletá
- 1kusVejce slepičí
- 0,25kusCitrony
- Krém
- 100gramůOřechy vlašské
- 2lžíceVoda pitná
- 50gramůCukr krupice
- 2lžíceSmetana čerstvá ke šlehání
- 1špetkaVanilka mletá
- 1špetkaCitronová kůra
- 1lžícePerník
- 1lžíceMed včelí
- 1špetkaSkořice mletá
- Na potření a posypání
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
26 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme těsto - mouku prosejeme, přidáme nakrájené máslo, cukr, vanilku, kůru nastrouhanou z citronu a vejce. Rychle vypracujeme těsto a na chladném místě necháme cca 15 minut odpočinout.
- 2Poté je vyválíme na tenký plát, formičkou vykrájíme čtverečky, rozložíme na suchý plech, povrch potřeme rozšlehaným vejcem, ozdobíme loupanými mandlemi a ve středně vyhřáté troubě upečeme.
- 3Hotové cukroví spojíme vždy po dvou ořechovým krémem.
- 4Na krém nasypeme strouhané ořechy do vody svařené s cukrem, přidáme smetanu, vanilku, citronovou kůru, med, skořici a nastrouhaný perník. Důkladně promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.