Čtyři druhy masa, pečené v troubě
84 min.
Ingredience
- 5kusůCibule
- 0,2decilitrOlej olivový jedlý
- 2lžičkyPepř citronový
- 0,3gramJalovec
- 0,15gramHořčice
- 3lžičkySůl bylinková
- 0,2decilitrVíno červené
- 0,25kilogramJátra vepřová
- 0,25kilogramHovězí plec
- 0,25kilogramVepřová krkovička
- 0,5litrVývar zeleninový
- 0,25kilogramJelení maso
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
15 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Veškeré druhy masa nakrájíme na plátky, které osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, přidáme jalovec a zakapeme olejem a vínem. Na kolečka nakrájenou cibuli rozložíme na maso. Nejvhodnější vrstvení: hovězí - cibule, vepřové - cibule, zvěřina - cibule, játra - cibule.
- 2Když máme v hrnci připravené maso, přikryjeme ho poklicí a necháme v chladu na 4 hodiny rozležet. Před pečením zalijeme maso vývarem a pod poklicí v troubě dusíme 80 minut.
- 3Po celou dobu dušení, poklici z hrnce nesundáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.