Cuketa a žampiony v těstíčku
21 min.
Ingredience
- 250gramůCuketa
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 6gramůSůl
- 6gramůCitronová kůra
- 20gramůOlej olivový extra panenský
- 250mililitrůVíno bílé
- 10gramůBazalka
- 60gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cuketu nakrájíme na kroužky tak, že ji nejdříve nakrájíme na silnější kolečka a nožem opatrně vyřízneme střed se semínky. Ze žampionů vybereme menší kousky.
- 2Do misky nasypeme mouku, sůl, strouhanou citronovou kůru, přilijeme bílé víno a trochu olivového oleje. Vymícháme těstíčko, ve kterém obalujeme jednotlivé kousky cukety a žampiony. V pánvi rozpálíme slunečnicový olej, přiložíme obalenou zeleninu a usmažíme dozlatova. Můžeme použít i fritovací hrnec.
- 3Usmažené kousky upravíme na servírovací mísu, posypeme posekanou čerstvou bazalkou a podáváme s nějakou pikantní omáčkou nebo dipem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 29. 10. 2015
Cuketa a žampiony v těstíčku
Těstíčko je dobře připravitelné. Při smažení se trošku nafukuje, ale to ničemu vůbec nevadí. Jen si dávejte pozor, abyste měli cuketu a žampiony dostatečně od sebe, protože se připékají suroviny k sobě, když jsou na sebe nalepené. Jídlo je chuťově dobré.
Anonymní uživatel
čt 29. 10. 2015
Cuketa a žampiony v těstíčku
Těstíčko je dobře připravitelné. Při smažení se trošku nafukuje, ale to ničemu vůbec nevadí. Jen si dávejte pozor, abyste měli cuketu a žampiony dostatečně od sebe, protože se připékají suroviny k sobě, když jsou na sebe nalepené. Jídlo je chuťově dobré.