Cuketa s vodními kaštany
15 min.
Ingredience
- 500gramůCuketa
- 3kusyCibulka jarní
- 200gramůKaštany jedlé
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1kusFeferony
- 4lžíceVývar zeleninový
- 0,5lžičkaSolamyl
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
162 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vývar, sójovou omáčku, škrob, cukr a drcenou feferonku dobře promícháme v misce a dáme stranou. Cuketu omyjeme a nakrájíme na menší hranolky. Cibulky očistíme a nakrájíme na 5 cm dlouhé kousky. Kaštany z konzervy necháme dobře okapat.
- 2Ve woku nebo v pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj cuketu a za stálého míchání ji prudce smažíme, asi 3 minuty, až je křupavá. Pak přidáme cibuli a vodní kaštany nakrájené na plátky, vše dusíme 3 minuty.
- 3Za stálého míchání přilijeme omáčku, necháme přejít varem a dle potřeby přisolíme. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.