Cuketa v kořeněné omáčce

35 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
162 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukety zbavíme slupky, opláchneme, nakrájíme a ochutíme špetkou soli. Rajčata a oloupanou cibuli rozmixujeme. Na pánvi rozpustíme máslo a na něm osmažíme cukety, které následně přemístíme na talíř.
  • 2
    Na stejném tuku osmahneme cibuli a zázvorovou a česnekovou pastu, dokud nezezlátne. Zalijeme rozmixovanými rajskými jablíčky, posypeme koriandrem, chilli, kurkumou a mletým kmínem. Vše za stálého míchání smažíme, dokud se od koření neoddělí veškerý tuk.
  • 3
    Do směsi ponoříme osmahlé cukety a zalijeme trochou vody. Dusíme, dokud nejsou cukety měkké. Omáčku dochutíme garam masalou, zalijeme mlékem a důkladně promícháme. Ozdobíme nasekanými koriandrovými lístky a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.