Cuketa v kořeněné omáčce
35 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2kusyRajčata
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 2lžičkyPasta zázvorová
- 2lžičkyPasta česneková
- 1lžičkaGaram masala
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 50mililitrůMáslo čerstvé
- 200mililitrůMléko polotučné
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín římský
- 1kilogramCuketa
- 150mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaKurkuma
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
162 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Cukety zbavíme slupky, opláchneme, nakrájíme a ochutíme špetkou soli. Rajčata a oloupanou cibuli rozmixujeme. Na pánvi rozpustíme máslo a na něm osmažíme cukety, které následně přemístíme na talíř.
- 2Na stejném tuku osmahneme cibuli a zázvorovou a česnekovou pastu, dokud nezezlátne. Zalijeme rozmixovanými rajskými jablíčky, posypeme koriandrem, chilli, kurkumou a mletým kmínem. Vše za stálého míchání smažíme, dokud se od koření neoddělí veškerý tuk.
- 3Do směsi ponoříme osmahlé cukety a zalijeme trochou vody. Dusíme, dokud nejsou cukety měkké. Omáčku dochutíme garam masalou, zalijeme mlékem a důkladně promícháme. Ozdobíme nasekanými koriandrovými lístky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.