Cuketové kánoe
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 6kusůCuketa
- 2kusyRajčata
- 175gramůSýr Čedar
- 10stroužkůČesnek
- 30mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
95 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
502 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 180°C nebo na stupeň 4.
- 2Připravíme si česnek, který si utřeme. Rajčata nakrájíme na kousky a cibuli nasekáme nadrobno. Nastrouháme si kousek sýra.
- 3Cukety, dlouhé 15-20 cm podélně rozřízneme na půlky. Takže nám z každé vzniknou 2 podlouhlé části. Vnitřek cukety lžičkou vydlabeme a dáváme stranou do misky. Výsledkem by měla být cuketová skořápka ve tvaru lodi (kánoe).
- 4Vymažeme zapékací mísu 8 ml olivového oleje. (Zapékací mísa musí být dostatečně velká, podle velikosti cuket). Cukety vyskládáme do zapékací mísy a potřeme je olejem (8 ml). Cukety vložíme na 15-20 minut do trouby.
- 5Na pánvi rozpálíme zbývající olej a lehce restujeme česnek s cibulí dohněda. Přidáme cuketovou dužinu, kterou jsme si dali bokem. Společně s rajčaty restujeme doměkka.
- 6Vytáhneme kánoe z trouby a směs z pánvičky do nich rozdělíme. Dáme kánoe zpátky do trouby na 15-20 minut, podle toho jak moc měkkou cuketu máme rádi.
- 7Navrch každé kánoe dáme strouhaný sýr a vložíme zpátky do trouby na dalších 10-15 minut dokud se sýr nerozpustí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.