Cuketové kánoe

75 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
95 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
502 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 180°C nebo na stupeň 4.
  • 2
    Připravíme si česnek, který si utřeme. Rajčata nakrájíme na kousky a cibuli nasekáme nadrobno. Nastrouháme si kousek sýra.
  • 3
    Cukety, dlouhé 15-20 cm podélně rozřízneme na půlky. Takže nám z každé vzniknou 2 podlouhlé části. Vnitřek cukety lžičkou vydlabeme a dáváme stranou do misky. Výsledkem by měla být cuketová skořápka ve tvaru lodi (kánoe).
  • 4
    Vymažeme zapékací mísu 8 ml olivového oleje. (Zapékací mísa musí být dostatečně velká, podle velikosti cuket). Cukety vyskládáme do zapékací mísy a potřeme je olejem (8 ml). Cukety vložíme na 15-20 minut do trouby.
  • 5
    Na pánvi rozpálíme zbývající olej a lehce restujeme česnek s cibulí dohněda. Přidáme cuketovou dužinu, kterou jsme si dali bokem. Společně s rajčaty restujeme doměkka.
  • 6
    Vytáhneme kánoe z trouby a směs z pánvičky do nich rozdělíme. Dáme kánoe zpátky do trouby na 15-20 minut, podle toho jak moc měkkou cuketu máme rádi.
  • 7
    Navrch každé kánoe dáme strouhaný sýr a vložíme zpátky do trouby na dalších 10-15 minut dokud se sýr nerozpustí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.