Cuketové knedlíčky s cibulkou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
641 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
31 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cuketu nastrouháme, dáme do mísy, osolíme částí soli a necháme 10 minut odstát, aby pustila šťávu. V jiné míse smícháme hrubou mouku, krupici, zbytek soli, přidáme cuketu, ze které jsme předtím vymačkali šťávu, vejce a vypracujeme těsto. V hrnci přivedeme k varu vodu, z těsta vypracujeme oválné knedlíčky a vhodíme je do vody. Vaříme na mírném ohni 4-5 minut, poté je vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme na cedníku okapat. Zatím na pánvi vyškvaříme slaninu, přidáme trochu másla a na tuku opečeme cibuli nakrájenou na kolečka dozlatova. Knedlíčky rozdělíme na talíře a podáváme přelité výpekem s cibulkou a slaninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.