Cuketové pyré s mrkví, rajčaty a tvrdým sýrem
40 min.
Ingredience
- Dušená rajčata se sýrem
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 50gramůRajčata
- 1lžícePetržel - nať
- 50mililitrůVoda pitná
- 50gramůSýr Čedar
- 0,5lžičkaOlej Heliol jedlý
- Dušená zelenina
- 200gramůMrkev kořen
- 30gramůKedlubna
- 75gramůKvěták
- 75gramůCuketa
- 50mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
108 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očistíme a omyjeme cuketku, mrkev, mladou kedlubnu, vše pokrájíme na tenké plátky, růžičky květáku si rozdělíme na drobné kousky. Omytá zralá rajčata vložíme na 30 sekund do horké vody, pak je oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a pokrájíme je na malé kousky.
- 2Do rendlíku dáme mrkev, kedlubnu a květák, přilijeme horkou vodu a pod pokličkou zeleninu dusíme 8 minut. Pak přidáme cuketu a dusíme dalších 8 minut.
- 3Mezitím v pánvičce (s nepřilnavým dnem) rozehřejeme máslo s pár kapkami oleje. Na něm krátce 1-2 minuty orestujeme rajčata s malou snítkou petrželky, přilijeme vodu a pod pokličkou rajčata dusíme do doby (asi 5 minut), až začnou být kašovitá. Přimícháme nastrouhaný sýr a když se roztaví, odstavíme pánvičku z plotny. Smícháme zeleninu s rajčaty a sýrem, tyčovým mixérem směs rozmixujeme na pyré. Porce si rozdělíme do malých kelímků. Porci čerstvého pyré podáváme mírně teplé, ostatní si můžeme zamrazit.
- 321. Přidáme vodu a pod pokličkou rajčata dusíme do doby, až z nich bude kaše.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.