Cuketový nákyp s uzeným a sýrem
60 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 600gramůCuketa
- 2kusyCibule
- 350gramůUzené maso vařené
- 80gramůSlanina vepřová
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 150gramůSýr Niva (Rokfór)
- 4kusyVejce slepičí
- 200gramůMouka polohrubá
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaPepř bílý
- 1,5lžičkyKmín drcený
- 2lžičkySůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1260 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
87 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Mladé cukety omyjeme a nastrouháme do větší mísy nahrubo i se slupkou. Cibule očistíme a drobně pokrájíme. Vařené uzené maso nakrájíme na kostičky. Slaninu pokrájíme na tenké nudličky. Sýr Nivu a sýr Eidam nastrouháme. Vajíčka rozklepneme, žloutky oddělíme a bílky vyšleháme na tuhý sníh.
- 2V pánvi opražíme slaninu, přidáme 2 lžíce másla, cibuli a zpěníme ji. Potom přimícháme uzené maso a krátce vše osmažíme.
- 3Do mísy k cuketám přidáme žloutky, mouku s práškem do pečiva, pepř, drcený kmín, směs cibule s uzeným masem a sýr. Promícháme, dochutíme solí a zlehka zapracujeme sníh.
- 4Nákyp dáme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali olejem (2 lžíce). Vložíme do předehřáté trouby a upečeme dozlatova. Pečeme 30-35 minut při 180°C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.