Cukrářské koblihy
55 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40gramůCukr krupice
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 25gramůDroždí
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1lžíceRum
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 0,25litrMléko polotučné
- 1kusCukr vanilka
- 100gramůMarmeláda meruňková
- 300mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
747 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
50 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Z droždí, lžíce cukru, 100g mouky a 1/8l mléka připravíme kvásek.
- 2Žloutky, zbylé mléko, vanilkový cukr a cukr šleháme v kastrůlku ve vodní lázni do zhoustnutí.
- 3Do vlažné hmoty přidáme vykynutý kvásek, mouku, špetku soli, rum a vlažné rozpuštěné máslo. Vypracujeme hladké těsto, vykrájíme koblihy, naplníme je marmeládou a teprve hotové necháme asi 1 hodinu kynout.
- 4Po vykynutí smažíme koblihy v rozehřátém oleji dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.