Cukrářské koblihy

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
747 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
50 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z droždí, lžíce cukru, 100g mouky a 1/8l mléka připravíme kvásek.
  • 2
    Žloutky, zbylé mléko, vanilkový cukr a cukr šleháme v kastrůlku ve vodní lázni do zhoustnutí.
  • 3
    Do vlažné hmoty přidáme vykynutý kvásek, mouku, špetku soli, rum a vlažné rozpuštěné máslo. Vypracujeme hladké těsto, vykrájíme koblihy, naplníme je marmeládou a teprve hotové necháme asi 1 hodinu kynout.
  • 4
    Po vykynutí smažíme koblihy v rozehřátém oleji dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.