Cukrářský krém
20 min.
Ingredience
- 1kusVanilkový lusk
- 110gramůCukr moučkový
- 45gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 500mililitrůMléko polotučné
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
15 g
Sacharidy
44 g
Cukr
27 g
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Mléko ohřejeme společně s rozříznutým vanilkovým luskem.
- 2Žloutky smícháme s cukrem, postupně zašleháme maizenu. Přilijeme horké mléko bez vanilky. Směs nalijeme do hrnce a necháme 10 vteřin povařit.
- 3Krém nalijeme do talíře, povrch potřeme máslem a necháme vystydnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.