Cukrové brambory v mandlovém těstě
70 min.
Ingredience
- 200gramůCukr moučkový
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaVanilka mletá
- 1špetkaCitronová kůra
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 160gramůMouka pšeničná hrubá
- 150gramůČokoláda hořká
- 0,25litrSmetana čerstvá ke šlehání
- Mandlové těsto
- 200gramůMandle
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůCukr moučkový
- Na formičky
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
27 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
5 g
Cukr
59 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme cukr, žloutky, vanilku, nastrouhanou citrónovou kůru a třeme do zhoustnutí. Poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku, těstíčkem naplníme vymazané a mouku vysypané formičky, v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Hotové indiánky vydlabeme, naplníme smetanou nebo slepíme džemem a spojíme vždy po dvou k sobě, aby byly kulaté (jako brambory). Takto připravené obalíme mandlovým těstem, posypeme nastrouhanou čokoládou, nahoře nařízneme a složíme do papírových košíčků.
- 2Mandlové těsto: jemně nastrouhané mandle smícháme s vejcem a v hmoždíři utlučeme. Poté položíme na vál, přidáme cukr, vypracujeme těsto a vyválíme plát. Vykrojíme z něj kolečka ve velikosti dle potřeby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.