Cukrové brambory v mandlovém těstě

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
27 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
5 g
Cukr
59 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme cukr, žloutky, vanilku, nastrouhanou citrónovou kůru a třeme do zhoustnutí. Poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku, těstíčkem naplníme vymazané a mouku vysypané formičky, v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Hotové indiánky vydlabeme, naplníme smetanou nebo slepíme džemem a spojíme vždy po dvou k sobě, aby byly kulaté (jako brambory). Takto připravené obalíme mandlovým těstem, posypeme nastrouhanou čokoládou, nahoře nařízneme a složíme do papírových košíčků.
  • 2
    Mandlové těsto: jemně nastrouhané mandle smícháme s vejcem a v hmoždíři utlučeme. Poté položíme na vál, přidáme cukr, vypracujeme těsto a vyválíme plát. Vykrojíme z něj kolečka ve velikosti dle potřeby.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.