Cukrové motánky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
18 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme lžičku cukru, větší část mouky se špetkou soli a vše dobře propracujeme. Necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.
  • 2
    V míse utřeme máslo se zbylým cukrem a s vejci do pěny. Vmícháme do nakynutého těsta a nakonec zapracujeme zbylou mouku.
  • 3
    Na pomoučněném vále vytvarujeme z těsta motánky tak, že spleteme vždy dva pruhy těsta jako cop. Motánky dáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme je chvíli kynout.
  • 4
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
  • 5
    Ještě horké motánky potřeme rozpuštěným máslem a silně posypeme moučkovým cukrem, nebo je můžeme v cukru obalit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 29. 3. 2017
Cukrové motánky
Jsou skvělé 😉