Cukrové vafle pro celiatiky
50 min.
Ingredience
- 125mililitrůVoda pitná
- 50gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCukr krystal
- 220gramůMouka bezlepková
- 15gramůDroždí
- 1kusVejce slepičí
- 2gramySůl
- 125mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
113 mg
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Droždí rozmícháme v hrnečku vlažného mléka s cukrem. Do směsi dále vmícháme zbytek mléka,vodu a máslo, které rozpustíme na pánvi. Do této směsi vmícháváme mouku, až získáme řidší těsto, které ochutíme solí a necháme na teplém místě kynout asi 30 minut. Po této době těsto vléváme do forem vaflovače a upečeme podle návodu vaflovače na používání. Po upečení necháme vafle vychladnout na mřížkové podložce, aby se nezapařily. Hotové vychladlé vafle servírujeme především dětem jako svačinku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.