Cukrové vafle pro celiatiky

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
113 mg
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí rozmícháme v hrnečku vlažného mléka s cukrem. Do směsi dále vmícháme zbytek mléka,vodu a máslo, které rozpustíme na pánvi. Do této směsi vmícháváme mouku, až získáme řidší těsto, které ochutíme solí a necháme na teplém místě kynout asi 30 minut. Po této době těsto vléváme do forem vaflovače a upečeme podle návodu vaflovače na používání. Po upečení necháme vafle vychladnout na mřížkové podložce, aby se nezapařily. Hotové vychladlé vafle servírujeme především dětem jako svačinku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.