Cukroví s mandlemi
30 min.
Ingredience
- 70gramůMandle
- 70gramůCukr moučkový
- 1lžíceDžem rybízový
- 0,5kusVaječný bílek slepičí
- Na vál
- 70gramůCukr moučkový
- Poleva
- 70gramůCukr moučkový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 0,5kusVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
1 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Smícháme strouhané mandle, cukr, bílek a džem, na vále zpracujeme v těsto. Vyválíme na cca 2 cm silný plát, potřeme bílkovou polevou, necháme trochu oschnout a nakrájíme na proužky. Z nich vytváříme různé tvary a na pocukrovaném prkénku osušíme.
- 2Na polevu umícháme dohusta cukr s bílkem a citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.