Cukroví z jedlých kaštanů a sladkých brambor
60 min.
Ingredience
- 450gramůBrambory sladké (Batáty)
- 0,25lžičkaSůl
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1hrnekCukr krupice
- 4lžíceVoda pitná
- 5lžicMouka rýžová
- 1lžičkaVoda z pomerančových květů
- 3lžíceCukr moučkový
- 2lžičkyMarmeláda meruňková
- 200gramůKaštany jedlé
- 3špetkyPotravinářská barva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
1 g
Cukr
46 g
Postup přípravy
- 1Sladké brambory nakrájíme, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a vaříme 20-25min, dokud nezměknou. Poté je scedíme, vrátíme zpět do hrnce a důkladně rozmačkáme.
- 2Žloutky vložíme do mísy, přidáme cukr, vodu, mouku a vodu z pomerančových květů. Nakonec vmícháme batátové pyré a povaříme cca 3-4min za stálého míchání ve vodní lázni. Těsto vyklopíme na plech a necháme vychladnout. Z těsta pak odebíráme postupně po dvou lžičkách. Toto množství dáme do navlhčeného kapesníku a vytvarujeme kuličky.
- 3Kaštany scedíme, důkladně omyjeme, osušíme a obalíme v cukru. Kuličky ze sladkých brambor dozdobíme kapkou marmelády, kterou potravinářským barvivem obarvíme dočervena.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.