Cukroví z vepřových škvarků
60 min.
Ingredience
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůCukr moučkový
- 1špetkaSkořice mletá
- 2kusyHřebíček
- 150gramůVepřové škvarky
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 100gramůDžem rybízový
- 0,25kusCitrony
- Na posypání
- 20gramůCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
7 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, strouhanou citronovou kůru, skořici, tlučený hřebíček a na masovém strojku dvakrát umleté vepřové škvarky. Vmícháme žloutky, vypracujeme těsto a necháme na chladném místě cca 15 minut odležet.
- 2Poté těsto vyválíme na tenký plát, formičkou vykrájíme hvězdičky nebo jiné tvary, rozložíme na suchý plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme do růžova. Hotové cukroví spojíme po dvou rybízovým džemem a posypeme cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.