Cumberlandská omáčka
30 min.
Ingredience
- 40gramůŠalotka
- 100mililitrůVíno červené
- 100mililitrůVíno portské
- 1kusBobkový list
- 10kusůPepř černý celý
- 1kusPomeranče
- 80gramůRybíz červený
- 10gramůWorcester (worcesterská omáčka)
- 40mililitrůOcet vinný červený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
107 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Šalotku oloupeme a jemně nakrájíme. Vsypeme do červeného a portského vína, přidáme rybíz a vše přivedeme k varu. Přidáme bobkový list a podrcený pepř, víno necháme svařit na polovinu. Pomeranč omyjeme horkou vodou a osušíme. Škrabkou sloupeme tenké proužky kůry a poté z něj vymačkáme šťávu. Víno s kořením a pomerančovou šťávou scedíme, přidáme čajovou lžičku worcesterské omáčky, ocet, pomerančovou kůru, vše vaříme na středním plameni bez pokličky asi 15-20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.