Cumberlandská omáčka

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
107 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šalotku oloupeme a jemně nakrájíme. Vsypeme do červeného a portského vína, přidáme rybíz a vše přivedeme k varu. Přidáme bobkový list a podrcený pepř, víno necháme svařit na polovinu. Pomeranč omyjeme horkou vodou a osušíme. Škrabkou sloupeme tenké proužky kůry a poté z něj vymačkáme šťávu. Víno s kořením a pomerančovou šťávou scedíme, přidáme čajovou lžičku worcesterské omáčky, ocet, pomerančovou kůru, vše vaříme na středním plameni bez pokličky asi 15-20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.