Cupcake s lentilkami
45 min.
Ingredience
- Krém
- 250mililitrůMléko plnotučné
- 60gramůCukr krupice
- 200gramůHera máslová příchuť
- 100gramůČokoláda 70% kakao
- 1baleníPudinkový prášek - vanilkový
- Těsto
- 200gramůHera máslová příchuť
- 60gramůCukr krupice
- 3kusyVejce slepičí
- 60mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 1,5lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůČokoláda 70% kakao
- 195gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Zdobení
- 1baleníLentilky
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
18 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Heru s máslovou příchutí vyšleháme spolu s cukrem do hladké, nadýchané pěny. Postupně přidáme vejce a vše důkladně prošleháme.
- 2V jiné misce smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Směs prosejeme přes sítko a postupně ji zapracujeme spolu s mlékem do vyšlehané směsi. Suroviny přidáváme střídavě, mixujeme na nižší rychlost a po menších částech. Vždy začínáme a končíme suchou směsí.
- 3Nakonec přidáme čokoládu, kterou si předem rozpustíme a necháme vychladnout (pozor - čokoláda nesmí být horká.) Vše dobře promícháme.
- 4Hladké těsto rovnoměrně rozdělíme do muffinového plechu, vyloženého papírovými košíčky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 17-20 minut.
- 5Příprava krému: Větší část mléka nalijeme do kastrůlku, přidáme cukr a krátce povaříme.
- 6Puding dobře rozmícháme ve zbylém studeném mléce, přilijeme k vařící směsi a mícháme tak dlouho, až směs zhoustne a krátce probublá. Ztratí se tak chuť škrobu.
- 7Uvařený puding přelijeme do šlehací mísy a necháme úplně vychladnout. Povrch pudingu lehce posypeme krupicovým cukrem, aby na něm nevznikl škraloup.
- 8Do vychladlého pudingu vmícháme po kouskách máslovou Heru a šleháme, dokud nevznikne hladký krém.
- 9Do hotového krému vmícháme rozpuštěnou čokoládu (čokoláda nesmí být horká).
- 10Krémem naplníme cukrářský sáček a cupcakes ozdobíme. Každý cupcake ještě dozdobíme barevnými lentilkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.