Ďábelská treska
50 min.
Ingredience
- 600gramůTreska aljašská
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř cayenský
- 80gramůMáslo čerstvé
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 200mililitrůVývar rybí
- 15gramůPetržel kudrnka
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
18 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
921 mg
Cukr
205 mg
Postup přípravy
- 1Tresky dobře očistíme, podél páteře nařízneme a vyjmeme páteř. Ryby osolíme, posypeme špetkou cayenského pepře a vložíme do vymazaného pekáčku máslem.
- 2Ještě je potřeme rozpuštěným máslem, pokapeme citronovou šťávou, velmi lehce posypeme moukou a podlijeme trochou rybího vývaru. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut.
- 3Na talíři ryby posypeme posekanou petželkou a podáváme s plátkem citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.