Dacquoise s jahodami a mandlemi
80 min.
Ingredience
- Krém
- 450gramůCukr moučkový
- 90gramůMáslo čerstvé
- 45gramůKakao - prášek
- 3lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 60gramůMandle
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 225gramůCukr krupice
- 600gramůJahody zahradní
- 3mililitrySmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
4 g
Cukr
87 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi opražíme oloupané mandle do zlatova. Necháme vychladnout a nastrouháme na jemno.
- 2Z bílků vyšleháme sníh, postupně zašleháme cukr, až je sníh lesklý a tuhý, opatrně vmícháme mandle.
- 3Na dva plechy dáme pečicí papír, na každém vyznačíme 2 kruhy o průměru 20 cm. Do nich dáme čtvrtinu sněhu, rozetřeme ho po celém kruhu.
- 4Plechy vložíme do předehřáté trouby na 140°C, pečeme asi 30 minut, po této době plechy vyměníme a pečeme dalších 30 minut. Pláty necháme na plechu 10 minut stydnout, potom je pomocí nože přendáme na mřížku a necháme zcela vychladnout.
- 5Mezitím připravíme krém: ručním mixérem ušleháme cukr s máslem, smetanou a kakaem na hladký krém.
- 6Jeden plát dáme na plochý tác, potřeme ho třetinou krému, na něj rozložíme třetinu plátků jahod, takto postupujeme dál, až na závěr dáme navrch poslední plát.
- 7Smetanu ušleháme na pevnou šlehačku a naplníme jí cukrářský sáček s širokým hvězdicovým nástavcem. Zbytkem šlehačky pomažeme povrch a obvod dortu. Šlehačkou ze sáčku ozdobíme horní okraj dortu. Hotový dort dáme na 4 hodiny do lednice, aby trochu změkl. Před servírováním ozdobíme obvod dortu plátky jahod. Střed ozdobíme nakrájenými jahodami.
- 8
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.