Dacquoise s jahodami a mandlemi

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
4 g
Cukr
87 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi opražíme oloupané mandle do zlatova. Necháme vychladnout a nastrouháme na jemno.
  • 2
    Z bílků vyšleháme sníh, postupně zašleháme cukr, až je sníh lesklý a tuhý, opatrně vmícháme mandle.
  • 3
    Na dva plechy dáme pečicí papír, na každém vyznačíme 2 kruhy o průměru 20 cm. Do nich dáme čtvrtinu sněhu, rozetřeme ho po celém kruhu.
  • 4
    Plechy vložíme do předehřáté trouby na 140°C, pečeme asi 30 minut, po této době plechy vyměníme a pečeme dalších 30 minut. Pláty necháme na plechu 10 minut stydnout, potom je pomocí nože přendáme na mřížku a necháme zcela vychladnout.
  • 5
    Mezitím připravíme krém: ručním mixérem ušleháme cukr s máslem, smetanou a kakaem na hladký krém.
  • 6
    Jeden plát dáme na plochý tác, potřeme ho třetinou krému, na něj rozložíme třetinu plátků jahod, takto postupujeme dál, až na závěr dáme navrch poslední plát.
  • 7
    Smetanu ušleháme na pevnou šlehačku a naplníme jí cukrářský sáček s širokým hvězdicovým nástavcem. Zbytkem šlehačky pomažeme povrch a obvod dortu. Šlehačkou ze sáčku ozdobíme horní okraj dortu. Hotový dort dáme na 4 hodiny do lednice, aby trochu změkl. Před servírováním ozdobíme obvod dortu plátky jahod. Střed ozdobíme nakrájenými jahodami.
  • 8

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.